De vijfde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken.

En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken.

Doe mee met Stoptober!

De landelijke kick-off van Stoptober is op vrijdag 7 september 2018 in Amsterdam. Vanaf 1 oktober 2018 beginnen de 28 dagen niet roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 200.000 rokers gestopt en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Ook de Twentse cijfers laten zien dat het roken afneemt. Uit de Kindmonitor blijkt dat vier jaar geleden nog 12% van de Twentse ouders rookte, in 2017 was dat 8%. Kijk voor meer cijfers op Twentse GezondheidsVerkenning

GGD Twente adviseert ouders te stoppen met roken

Waar eerder geadviseerd werd om het huis rookvrij te houden, worden ouders nu gemotiveerd om daadwerkelijk te stoppen met roken. Ook wanneer ouders buiten roken, kunnen kinderen blootgesteld worden aan derdehands rook: stoffen die tijdens het roken neerdalen in de omgeving en achterblijven nadat een roker klaar is met roken.

Door te stoppen met roken, geven we het goede voorbeeld en investeren we niet alleen in onze gezondheid, maar ook in de gezondheid van onze (directe) omgeving en de toekomstige generaties. GGD Twente en Tactus steunen dan ook de landelijke campagne Stoptober en sporen Twentse werkgevers aan om dit initiatief te omarmen.

Stoppen met roken doe je samen

Stoptober biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Ook heeft de app een community functie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je voetbalteam, je straat of van je collega’s. In de GGD Appstore zijn ook verschillende apps te vinden die ondersteuning bieden bij het stoppen met roken.

Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar via social media. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat en is er dit jaar weer een Stoptoberhuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig, vijf dagen en vijf nachten opsluiten in Vinkeveen. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via Bedrijven.Stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via Stoptober.nl. De 28 dagen niet roken beginnen op 1 oktober 2018.