De uitdaging aangaan om te stoppen met roken. Dat is waar Stoptober om gaat.

Van 1 tot en met 28 oktober wordt voor de zesde keer 'Stoptober' georganiseerd: 28 dagen stoppen met roken. Wat doet dat met je? Lukt het daarna helemaal te stoppen? Doe je mee, dan is de kans vijf keer groter dat het lukt! Meer dan een kwart miljoen mensen hebben de afgelopen jaren succesvol meegedaan.

foto, Ernst Daniël Smid, Georgina Verbaan en Rick Brandsteder poseren voor Stoptober 2019Stoppen met roken doe je samen

Wil je de uitdaging aangaan?

Ga naar Stoptober.nl en schrijf je in!

Maak gebruik van alle gratis hulp die Stoptober te bieden heeft.

  • Zoals de app. Die stuurt je dagelijks motiverende berichten en tips.
  • En het Stoptober-magazine dat je vanaf 6 september gratis kunt afhalen bij Kruidvat.
  • Kijk op social media van Stoptober en lees daar elke dag leuke tips en weetjes.
  • Op Stoptober.tv vind je allerlei inspirerende filmpjes over Stoppen met roken.

Apps

In de GGD Appstore zijn ook apps te vinden die je helpen bij het stoppen met roken.
Tactus heeft afgelopen jaar de app Stopmaatje ontwikkelt, een informatieve eenvoudige app die ondersteunt bij het stoppen met roken, ook na de maand oktober.

Eigen organisatie rookvrij maken?

Stoptober sluit goed aan bij de beweging van de Rookvrije Generatie. Het doel van deze beweging is dat ieder kind dat geboren wordt, de kans moet krijgen om volledig (mee)rookvrij op te groeien.
Ook in Twente is er aandacht voor en actie op het onderwerp. Vanuit verschillende gemeenten, scholen en sportverenigingen ontvangt GGD Twente adviesvragen. Daarom wordt onder de vlag van Twente Gezond, met ROC van Twente, Sportaal en Menzis, op 31 oktober de regionale bijeenkomst ‘Op weg naar rookvrij...’ georganiseerd.
Ben jij op zoek naar inspiratie en handvatten om je eigen organisatie rookvrij te maken? Meld je dan aan. Deze middag komen uitdagingen op tafel als: waar begin je en; hoe betrek je rokers? Maar ook: moet er worden gehandhaafd? En hoe zit het bijvoorbeeld met rookvrije zones? Meld je aan voor ‘Op weg naar rookvrij...’.