29 juli 2021
Je vaccinatie halen zonder een afspraak? Of een vraag stellen?

Dat kan op dinsdag 3 en zaterdag 7 augustus in wijkcentrum Eninver in Almelo (Apollolaan 1). Op die twee dagen ben je van 09.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Je wordt gevaccineerd met Janssen of Pfizer.

Kun je op 3 en 7 augustus niet? GGD Twente wil zoveel mogelijk mensen de kans geven zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. Daarom kun je op de vaccinatielocaties in Almelo (Schelfhorst) en Enschede (Colosseum) iedere dag van 08.30 tot 16.00 uur een prik halen zonder afspraak. 

Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk als:

  • Je nog helemaal niet geprikt bent.
  • Je nog geen enkele afspraak hebt ingepland.

Het is dus niet mogelijk je vaccinatie eerder te krijgen door een al ingeplande afspraak af te zeggen en naar prikken zonder afspraak te komen.

Hoe werkt prikken zonder afspraak?

  • In het wijkcentrum laat je je legitimatiebewijs zien en draag je een mondkapje.
  • Voor jezelf en de prikker is het fijn bovenkleding te dragen waarbij de bovenarm makkelijk ontbloot kan worden.
  • Het is handig als je de gezondheidsverklaring alvast invult. Deze verklaring zit bij de uitnodiging van het RIVM. Heb je de verklaring niet meer? In het wijkcentrum zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige gezondheidsverklaringen aanwezig.
  • GGD Twente verzorgt de registratie ter plekke. Een afspraak voor de tweede vaccinatie kun je, als dat nodig is, direct maken.

Toch liever een afspraak maken?

Er kan een wachtrij zijn. Wil je liever niet wachten? Maak dan een afspraak voor een vaccinatie op één van onze locaties. Dat kan via coronavaccinatie-afspraak.nl met je DigiD. Of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 - 7070.

 

Coronavaccinatie