11 januari 2022
Je boosterprik halen zonder vooraf een afspraak te maken.

Dat kan vanaf donderdag 13 januari tot en met zondag 23 januari elke dag op boosterlocatie De Grolsch Veste in Enschede. De openingstijden verschillen per dag. Bekijk de actuele openingstijden.

GGD Twente wil zoveel mogelijk mensen de kans geven zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. Je wordt gevaccineerd met een mRNA-vaccin. 

Het is op onze andere vaste priklocaties (Enschede Go Planet Expo, Almelo en Nijverdal) nog niet mogelijk om de boosterprik zonder afspraak te halen. Wel kan je hier terecht voor de 1e en 2e prik zonder afspraak.

Hoe werkt prikken zonder afspraak?

  • Vanaf 18 jaar kom je in aanmerking voor de boosterprik. Voor een booster moet de laatste vaccinatie minstens 3 maanden geleden zijn. En je mag in de afgelopen 3 maanden geen corona hebben gehad.
  • Op de locatie laat je je legitimatiebewijs zien en draag je een mondkapje.
  • Voor jezelf en de prikker is het fijn om bovenkleding te dragen waarbij de bovenarm makkelijk ontbloot kan worden.
  • Het is handig als je de gezondheidsverklaring alvast invult. Deze verklaring zit bij de uitnodiging van het RIVM. Heb je de verklaring niet meer? Ook op de priklocaties zijn gezondheidsverklaringen aanwezig.
  • GGD Twente verzorgt de registratie direct op de locatie.

Toch liever een afspraak maken?

Er kan een wachtrij zijn. Wil je liever niet wachten? Maak dan een afspraak. Dat kan via coronavaccinatie-afspraak.nl met je DigiD. Of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 - 7070.