4 februari 2021
De eerste uitnodigingen komen vanaf vrijdag 5 februari in de brievenbus.

Vanaf vrijdag 5 februari ontvangen de eerste thuiswonende ouderen tussen de 80 en 85 jaar een uitnodiging van het RIVM voor de coronavaccinatie. Dit is twee weken eerder dan gepland. Na de zorgmedewerkers en de 90- en 85-plussers is dit de volgende groep die wordt opgeroepen voor vaccinatie bij de GGD. Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen direct een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

Goed om te weten: de uitnodigingen aan de ouderen worden niet allemaal tegelijk verstuurd door het RIVM. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat u uw uitnodiging ontvangt.

Vaccinatielocatie in Almelo

Het prikken van de thuiswonende ouderen die mobiel zijn, gebeurt door de GGD Twente in de vaccinatielocatie in sporthal Schelfhorst in Almelo. Hier kunnen ouderen op afspraak 7 dagen per week terecht van 9:30 tot 18:00 uur. Mensen die niet in staat zijn om naar de vaccinatielocatie te komen, krijgen hun vaccinatie bij de huisarts zodra dit kan.

Onze vaccinatielocatie in Almelo is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De locatie zelf is ruim opgezet en goed toegankelijk voor eventuele rollators en rolstoelen. Ouderen mogen ook een begeleider meenemen naar de vaccinatieafspraak.

Bescherming tegen het coronavirus

Na de vaccinatie maakt het lichaam afweerstoffen tegen het coronavirus. Dit biedt bescherming tegen het coronavirus. Mocht iemand na de vaccinatie toch corona krijgen, dan wordt hij of zij minder erg ziek. Voor een goede bescherming zijn twee prikken nodig. Bij het maken van de eerste afspraak wordt ook direct een afspraak gepland voor de tweede prik.

Meer informatie