14 september 2023
Op 2 oktober start de najaarsronde voor de coronaprik.

De najaarsronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona:

  • 60-plussers
  • Volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen
  • Medisch hoog risicogroepen
  • Zwangeren
  • Zorgmedewerkers met direct patiënt– en/of cliëntcontact
  • Mensen die door een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts een coronaprik willen halen.

Uitnodiging en afspraak

Mensen van 60 jaar of ouder ontvangen vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM. 

De overige mensen voor wie de coronaprik bedoeld is, krijgen géén persoonlijke uitnodigingsbrief. Zij kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij de GGD. Dat kan eenvoudig en 24 uur per dag met DigiD via planjeprik.nl. Mensen zonder DigiD kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met 0800-7070 om een afspraak te maken.

Het is tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik op afspraak te halen. Alleen voor zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen is de coronaprik het hele jaar door beschikbaar.

Coronaprik najaarsronde van 2022 tot en met 15 september 2023

Iedereen die tot de doelgroepen van de najaarsronde in 2022 behoort, kan nog tot en met 15 september een afspraak voor deze coronaprik bij de GGD maken. De laatste prikken uit de najaarsronde 2022 worden alléén op afspraak op 30 september gezet. Je krijgt dan nog het huidige vaccin. Vanaf de start van de nieuwe najaarsronde op 2 oktober wordt geprikt met het meest actueel beschikbare vaccin.

Meer informatie

Vanaf 19 september is alle belangrijke informatie over de coronaprik van dit najaar te lezen op www.mijnvraagovercorona.nl.