3 juni 2021
Omdat sommige mensen graag een bijschrijving in het gele boekje willen, is nu landelijk besloten de landelijke lijn voor het bijschrijven aan te passen.

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart, die je direct na je prik bij de GGD krijgt, in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden. En dat het wachten is op een officieel coronavaccinatiebewijs, dat nu in ontwikkeling is.

Omdat sommige mensen wel graag een bijschrijving willen, is nu landelijk besloten deze lijn aan te passen.

Iedereen die dat wil, kan een bijschrijving krijgen in het gele boekje. Vanaf maandag 7 juni bij iedere GGD in Nederland, ook bij GGD Twente.

Binnenkort ook bijschrijving met terugwerkende kracht mogelijk

Heb je al een prik gehad, en wil je alsnog een bijschrijving in het gele boekje? Bekijk hier de informatie over het alsnog bijschrijven van de vaccinatie in het gele boekje. Hiervoor is in ieder geval de registratiebrief die je direct na een prik van ons meekrijgt noodzakelijk. Bewaar deze dus goed.

Houd onze website in de gaten. Hierop delen we zo snel mogelijk hoe het georganiseerd wordt.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie, die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs.
Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders, als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.

Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen, en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs, in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Informatie voor reizigers

Ga je op reis, en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op wijsopreis.nl.