6 september 2021
Gisteren is de allerlaatste prik gezet in de vaccinatielocatie in sporthal de Schelfhorst in Almelo.

De hal wordt in een paar dagen leeggehaald, zodat er weer gesport kan worden. In de afgelopen zeven maanden zijn er in Almelo maar liefst 146.800 prikken gezet. Vaccinatiemedewerker Dana uit Hengelo kijkt terug op de start van het vaccineren in Almelo.

'Een praatje en een luisterend oor'

Dana: “Op 1 februari zijn we gestart met vaccineren in sporthal de Schelfhorst. Eerst waren mensen van 90 jaar en ouder aan de beurt. In de maanden erna volgden de jongere doelgroepen. Het was fijn werken in Almelo. We konden ruim de tijd nemen om bezoekers te helpen. Veel senioren zaten door corona al een heel lange tijd thuis. Dat ze eindelijk die prik kregen, was voor veel mensen een opluchting. Er ontstonden vaak leuke gesprekjes tijdens het prikken. Even een praatje maken en een luisterend oor bieden. Men was vaak blij om weer onder de mensen te komen!“

Dana was net afgestudeerd als gezondheidswetenschapper toen de coronapandemie uitbrak. Een baan zoeken in coronatijd was niet makkelijk. Dana: “Toen deze functie langskwam, dacht ik direct: hier wil ik mij graag voor inzetten. Een mooie kans. Zoiets maak je niet nog een keer mee.” Als vaccinatiemedewerker en trainer werkte Dana op bijna alle priklocaties van GGD Twente. In haar rol van trainer helpt zij nieuwe vaccinatiemedewerkers op weg bij het werken als prikker en het klaarmaken van de spuiten. Wat ze gaat doen als het vaccineren achter de rug is? “Dat weet ik nu nog niet, maar er komt vast een mooie functie op mijn pad. Deze ervaring bij het vaccineren tegen corona was erg waardevol. Ik vind het fijn dat ik hier mijn steentje aan mocht bijdragen!”

Vaccineren in de wijk

Nu veel inwoners van Twente gevaccineerd zijn op de grote vaccinatielocaties, maakt GGD Twente de overstap naar het vaccineren in wijken. Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar er kleinschalig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen corona. Bij de pop-up vaccinatielocaties in de wijk kunnen mensen zonder afspraak terecht voor informatie en een vaccinatie met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Daarnaast kun je voor een prik zonder afspraak terecht op onze vaccinatielocaties. Bekijk het overzicht van datums en locaties.

 

 Vaccinatiemedewerker Dana

 Vaccinatiemedewerker Dana