4 juni 2021
Registratie van vaccinaties

Het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) is het officiële coronavaccinatiebewijs. Dit maakt het mensen straks makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie. In Nederland wordt dit onderdeel van de CoronaCheck app. Hiervoor is het belangrijk dat je gegevens goed geregistreerd zijn in de database van de GGD of in MijnRIVM.

Hoe kan ik controleren of mijn vaccinaties goed geregistreerd staan?

Als je na vaccinatie bij de GGD een geprint registratiebewijs hebt ontvangen en jouw gegevens staan daar goed op, dan kan je er vanuit gaan dat jouw gegevens goed in de GGD database staan. Controle is dan niet per se nodig.

Wil je het toch controleren, dan kan dit op twee manieren:

  • Controleer je gegevens in de database van de GGD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl Na het inloggen met je DigiD klik je op de optie ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’. Indien jouw vaccinatieafspraken hier zichtbaar zijn, dan worden deze gegevens gebruikt voor het Digitaal Corona Certificaat.
  • Controleer je gegevens in MijnRIVM via mijn.rivm.nl/coronavaccinaties Ook hiervoor log je in met je DigiD. Deze gegevens worden ook gebruikt voor het EU Digitaal Corona Certificaat.

Lees hier meer over het Digitaal Corona Certificaat.

Krijg ik wel een digitaal coronacertificaat als mijn gegevens niet in MijnRIVM staan?

Voor het digitale coronacertificaat worden ook de gegevens opgehaald uit de database van de GGD. Als je gegevens goed in de database van de GGD staan, maakt het niet uit als je vaccinaties (nog) niet bij RIVM geregistreerd staan. Controleer daarom altijd je gegevens via www.coronatest.nl, mijn vaccinatiegegevens inzien.

Mijn gegevens staan niet in MijnRIVM, hoe komt dat?

  • Het kan enkele weken duren voor je vaccinatie in het overzicht staat
  • Misschien heb je geen toestemming gegeven om jouw vaccinatiegegevens met het RIVM te delen
  • Misschien heb je je eerder laten uitschrijven uit de registratie

Ik ben besmet geweest met corona en maar 1x gevaccineerd. Krijg ik dan wel een digitaal coronacertificaat?

Ja. Je hebt dit aangegeven bij het maken van je corona-afspraak, daarom is er maar 1 afspraak voor je gepland. Dit staat automatisch geregistreerd in de database van de GGD. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Is mijn eerdere positieve testuitslag wel goed geregistreerd?

Je kunt dit controleren op www.coronatest.nl. Log in met DigiD en kies voor ‘Ik wil de uitslag weten’. Hier krijg je direct je laatste testuitslag te zien.

Let op: heb je meerdere coronatesten gehad, scroll dan tot onderaan de pagina, daar kun je doorklikken naar alle testuitslagen.