4 juni 2021
Sommige mensen vinden het belangrijk dat de coronavaccinatie bijgeschreven wordt in het gele boekje.

Daarom kan iedereen die dat wil, vanaf maandag 7 juni op verzoek een stempel krijgen in het gele boekje. Heb je een geel vaccinatieboekje, neem deze dan mee naar jouw vaccinatie afspraak. Bijschrijven in het gele vaccinatieboekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een vaccinatieboekje voor aan te schaffen. Het boekje heeft, net als het registratiebewijs dat je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19.

Alle vaccinaties al gehad?

Iedereen die al volledig is gevaccineerd kan de komende 3 weken op onderstaande data en tijden zonder afspraak terecht bij GGD Twente om de vaccinatie alsnog bij te laten schrijven in het gele boekje. Let op: Wij kunnen alleen je vaccinatie bijschrijven wanneer je door de GGD geprikt bent (dus NIET door de huisarts, in het ziekenhuis of zorginstelling). Dit kan op vertoon van jouw vaccinatieregistratie en ID (paspoort, rijbewijs of ID-kaart).

Je kunt hiervoor terecht op de volgende data en locaties:

  • Op 9, 14, 16, 21 en 23 juni van 17.00 tot 20.00 uur bij de vaccinatielocatie in Nijverdal (Van den Bergsweg 3)
  • Op 10, 11, 15, 17, 22 en 24 juni, van 17.00 tot 20.00 uur bij de vaccinatielocatie in Enschede (Colosseum 72)

Veel gestelde vragen over gele boekje

Beide mag. Kom je voor de tweede prik, dan kunnen we ook je eerste er gelijk bij in schrijven.

Heb je geen geel boekje? Dat is ook niet noodzakelijk. Het is geen officieel coronavaccinatiebewijs. Wil je toch graag een bijschrijving in het gele boekje, dan kun je die online kopen via de uitgever van het gele boekje (www.SDU.nl). 

Kijk op wijsopreis.nl om te achterhalen welke voorwaarden een land stelt aan het inreizen. Het gele boekje heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Corona Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Meer informatie vind je hier.

Wij kunnen alleen je vaccinatie bijschrijven wanneer je door de GGD geprikt bent.

Dat is bij de coronavaccins nog niet vastgesteld. Daardoor kunnen we dit nog niet invullen.

Als je een coronavaccinatie hebt gekregen kun je op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin je hebt gekregen en wanneer. Dat overzicht kun je ook meenemen om je vaccinaties bij te laten schrijven. Het kan wel even duren voordat je vaccinaties op deze site te zien zijn.
Als je bij de GGD gevaccineerd bent (dus niet bijvoorbeeld door huisarts of zorginstelling etc.) zijn de gegevens ook te zien via coronavaccinatie-afspraak.nl. Klik na het inloggen met je DigiD op de optie ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’.