Nederland start het nieuwe jaar fris met IkPas.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie: zet je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze! Het is een uitdaging om te kijken wat een alcoholpauze met je doet. Het helpt om bewuster om te gaan met je alcoholgebruik.

6 medewerker van de GGD poseren met een grote kartonnen champagnefles met op het etiket: ik pasVeel mensen drinken alcohol. Op een feestje of verjaardag, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer momenten alcohol te drinken. Om deze gewoonte te doorbreken en Twentse burgers te stimuleren steunt GGD Twente deze landelijke IkPas actie.

Ook maken wij onze netwerkpartners enthousiast om deze actie te omarmen in hun organisatie. Natuurlijk doet GGD Twente zelf ook mee aan IkPas.

Waarom meedoen?

Meedoen levert ook echt iets op. Mensen die hebben meegedaan aan de actie geven aan zich fitter te voelen en beter te slapen. Ook worden mensen zich meer bewust van hun eigen alcoholgebruik.

Aanmelden

Je kunt kiezen om 30 of 40 dagen mee te doen aan deze uitdaging. De 30-dagen variant van IkPas start op 1 januari.
Daarnaast is er, net als vorige jaren, tijdens de traditionele vastenperiode een 40-dagen variant. Deze start op 26 februari.

Doe mee en meld je aan op IkPas

 

IkPas voor bedrijven

Een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die alcoholgebruik bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via IkPas.promotiematerialen bestellen en een eigen landingspagina aanvragen.

Meer info

Kijk voor cijfers over alcoholgebruik in Twente op Twentse Gezondheidsverkenning.
Zie ook: Gezonde Leefstijl, IkPas.