8 april 2021
In Markelo maken de huisartsen op 9 en 10 april gebruik van de vaccinatielocatie in Sporthal de Haverkamp.

Zes GGD vaccinatielocaties verspreid over de regio

Om inwoners van Twente zo goed en zoveel mogelijk te kunnen vaccineren, komen er zes GGD vaccinatielocaties, verspreid over de regio.
Daarnaast verzorgen ziekenhuizen, zorginstellingen en huisartsen de vaccinatie van specifieke doelgroepen.

Huisartsen in Twente starten begin april met vaccineren. GGD Twente stelt daar waar mogelijk haar vaccinatielocaties beschikbaar voor de huisartsen. In Markelo maken de huisartsen komend weekend gebruik van de locatie in Sporthal de Haverkamp.

Anne-Marie Kok, Afdelingshoofd Vaccineren bij GGD Twente: “De huisartsen in Markelo zochten met ons contact. Wij zijn blij dat we hen kunnen helpen door onze faciliteiten ter beschikking te stellen. De locatie in Markelo is al helemaal klaar voor gebruik. Ook onze andere vaccinatielocaties in de regio stellen wij waar mogelijk graag beschikbaar. Samen zetten we zo de schouders eronder. Want hoe eerder inwoners zijn gevaccineerd, hoe beter.”

GGD Twente richt in totaal zes locaties in de regio in als vaccinatielocatie. Huisartsen kunnen daar waar mogelijk gebruik maken van de locaties op de tijdstippen dat de GGD er niet vaccineert. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten.

Wachtruimte voor huisartsen een knelpunt

Alice Olde Reuver of Briel, praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot: “De Markelose huisartsen zijn heel blij gebruik te kunnen maken van de GGD vaccinatielocatie. In de huisartsenpraktijk is het vaccineren tegen corona niet goed mogelijk. Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. Dit is in de huisartsenpraktijk niet goed te organiseren. Zeker omdat de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden. De GGD vaccinatielocatie is daar juist wel helemaal op ingericht.”

Start vaccineren in Markelo

Vrijdagavond 9 april en zaterdag 10 april vaccineren de Markelose huisartsen in de GGD vaccinatielocatie in Sporthal de Haverkamp de eigen doelgroepen.Huisartsen vaccineren nu 60 - 65 jarigen, mensen met een BMI boven 40 en mensen met het syndroom van Down.

GGD Twente neemt deze locatie in Markelo vanaf maandag 12 april in gebruik.

Meer informatie

Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of coronavaccinatie.nl