21 juli 2021
Monique is logopediste.

Iedere dag werken ruim 30.000 GGD-ers met hart en ziel aan het testen, traceren en vaccineren van miljoenen mensen in Nederland. Bij GGD Twente doen we dat met ruim 700 medewerkers! Maar wie zijn dan de medewerkers die aan de bestrijding van corona werken? Dat laten we zien! De komende weken delen verschillende medewerkers van GGD Twente hun verhaal. Waarom zetten zij zich in voor de bestrijding van het coronavirus? Je leest hun verhalen via deze website en via onze social media kanalen.

Hieronder lees je het verhaal van Monique.

Monique werkt als logopediste bij GGD Twente voor team Borne. Naast haar reguliere werk, werkt ze ook bij de informatielijn corona. Ze helpt al vanaf het begin mee in de strijd tegen het coronavirus.

“In maart vorig jaar werd ons land overvallen door corona. We konden niet meer langs bij scholen en kinderopvangorganisaties. Ik zorg graag voor een ander en wilde helpen in de strijd tegen corona. Toen heb ik mij aangemeld bij GGD Twente. Ik kwam werken bij de informatielijn. Eerst zaten we daar alleen met medewerkers die al bij de GGD werkten. Vooral JGZ-medewerkers met een medische achtergrond werkten bij de informatielijn. Later werd ons reguliere werk weer meer opgepakt en werd het callcenter bemand door medewerkers van het uitzendbureau. Vanaf dat moment hielp ik vooral om de nieuwe mensen in te werken. In deze periode heb ik veel geleerd en gezien dat je dit niet ‘zomaar’ even doet: je moet je goed kunnen inleven, goed kunnen luisteren en de juiste informatie boven water kunnen krijgen.”

Drijfveer

“Naast mijn reguliere werk, blijf ik mij in mijn vrije uren inzetten voor de inwoners van Twente. Zolang ik hier voldoening uit blijf halen, wil ik dit blijven doen. Mijn drijfveer ligt vooral bij het zorgen voor een ander. Ik wil mensen graag een eerlijk antwoord geven op hun vragen, zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Soms krijg ik schrijnende verhalen te horen. Maar ook grappige of ontroerende verhalen. Ik heb gelachen met de mensen aan de telefoon, maar ook wel eens met ze meegehuild om al het leed. De gesprekken die ik heel waardevol vind, zijn onder andere de telefoontjes met de mensen die in de zorg werken (en daar reken ik mijzelf ook toe): zij zijn vaak niet heel bang voor zichzelf om het coronavirus op te lopen, maar zijn vooral bezig met de mensen om hen heen. Ze zijn bang dat ze anderen besmetten of dat de zorg niet meer door kan gaan en zetten alles op alles om dit te voorkomen. Dat is toch mooi?!”

 

Monique