13 juli 2021
Merijn is Adviseur ICT.

Iedere dag werken ruim 30.000 GGD-ers met hart en ziel aan het testen, traceren en vaccineren van miljoenen mensen in Nederland. Bij GGD Twente doen we dat met ruim 700 medewerkers! Maar wie zijn dan die medewerkers die aan de bestrijding van corona werken? Dat laten we zien! In de komende weken delen verschillende medewerkers van GGD Twente hun verhaal. Waarom zetten zij zich in voor de bestrijding van het coronavirus? Je leest hun verhalen via deze website en via onze social media kanalen.

Hieronder lees je het verhaal van Merijn, Adviseur ICT.

Merijn is Adviseur ICT en is al vanaf het begin betrokken bij de projectorganisatie corona. “Mijn werk is niet altijd zichtbaar, maar achter de schermen moet vaak behoorlijk wat gebeuren. Bij alle veranderingen binnen de organisatie, is ook ICT betrokken."

Corona-afdeling

“Aan het begin van de coronacrisis werd een corona-afdeling ingericht. Ik werd het aanspreekpunt bij ICT. Bij alle veranderingen binnen de corona-afdeling, moest ICT ook betrokken worden. Ons werk is niet altijd zichtbaar, maar achter de schermen moet vaak behoorlijk wat gebeuren voordat iets goed draait. Op een gegeven moment moesten locaties worden ingericht en ook daarbij is ICT een belangrijk onderdeel. Eerst kwamen de testlocaties: overal moesten een laptop en barcodescanners komen. Bij de vaccinatielocaties werd het iets ingewikkelder. Daar moesten op sommige plekken zelfs nieuwe internetverbindingen komen. Toen viel mij echt op dat externe organisaties en collega’s graag meedenken en bereid zijn om buiten de processen om te werken, om zo tot de beste oplossingen te komen in de strijd tegen het coronavirus. Dat vond ik echt mooi om te zien. ”

Nieuwe medewerkers

Merijn en zijn collega’s hielden zich niet alleen bezig met de ICT-inrichting van de locaties. Met de komst van de corona-afdeling is het aantal medewerkers enorm gegroeid. “Alle medewerkers hebben een laptop en smartphone nodig. We installeerden altijd alles met de hand. Per laptop waren we ongeveer een half uur bezig. Een paar installaties per week redden we wel met het team, maar met de uitbreiding van de corona-afdeling was dit niet meer te doen. We moesten doorpakken en met een oplossing komen. We hebben onze werkwijze en systemen aangepast en geautomatiseerd, waardoor we installaties sneller, makkelijker en op afstand konden uitvoeren. Ook liepen we tegen problemen aan, die we voorheen niet tegenkwamen. Denk aan het aantal medewerkers dat inlogt op je netwerk, of aan voorraad van hardware. Door direct mee te bewegen met de organisatie en naar oplossingen te kijken, konden we de bestrijding van het coronavirus goed faciliteren.”

Trots

“Als ik nu kijk hoe de test- en vaccinatielocaties draaien, dan ben ik trots. De faciliteiten staan er, de locaties draaien en onze apparatuur werkt goed. Dat geeft voldoening. Vanuit ICT voel ik mij verantwoordelijk dat de locaties goed draaien. Ik voel mij dan ook echt onderdeel van het corona team. We zijn kritisch op elkaar, maar denken ook graag met elkaar mee. Dingen blijven veranderen en continu moeten we schakelen. In het corona team onderzoeken we samen hoe we nieuwe vraagstukken kunnen oplossen. Ik ben trots dat ik hier onderdeel van ben en ben enorm blij dat ik mijn bijdrage mag leveren aan de bestrijding van het coronavirus.”

 

Merijn