Gezond en gelukkig leven door de ogen van kinderen.

Vrolijke vrouw met twee kleine kinderen“Een crash! In Oldenzaal is een UFO neergestort. Uit de UFO krabbelt het kindje van Mars. Ze kijkt haar ogen uit maar is ook in de war. Het kindje heeft niets op aarde en weet niet goed wat ze moet doen. Op straat vraagt ze kinderen haar te helpen. Wat is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven? Hoe moet ze dit aanpakken?”

In een fototentoonstelling door kinderen uit Oldenzaal is het resultaat van deze zoektocht te zien. Op donderdag 27 juni opende wethouder Rob Christenhusz in het gemeentehuis van Oldenzaal deze fototentoonstelling 'Het kindje van Mars'. Samen met de kinderen én het kindje van Mars onthulde hij de eerste foto.

Wat is belangrijk om fijn en gezond te leven?

de wethouder opent, samen met een kind en een groen gesminkte begeleidster, de tentoonstellingHet 'Kindje van Mars' staat symbool voor kinderen die opgroeien in armoede.

Wat vinden kinderen belangrijk als je helemaal niks hebt? Bespreekbaar maken hoe het is als je niets hebt. Meer begrip voor dit thema. Leren hoe een kind dit onderwerp beleeft.

Het project 'Kindje van Mars' geeft gemeenten en zorgprofessionals handvatten om kinderen die opgroeien met weinig financiële middelen nog beter te kunnen ondersteunen.

Gefotografeerd door de kinderen zelf

de wethouder, drie kinderen en een groen gesminkte begeleidster poseren voor de fototentoonstellingHet avontuur van het kindje van Mars is vastgelegd met foto’s. Want een foto zegt meer dan 1000 woorden.

In het voorjaar zijn kinderen uit Oldenzaal in de leeftijd van 7 – 8 jaar op pad geweest met een camera. De opdracht was, ga op zoek naar dingen die belangrijk zijn voor jou om gezond en gelukkig te kunnen leven en maak hier een foto van. Voorafgaand aan de zoektocht hebben de kinderen bij Sjiek photo&film uit Oldenzaal een fotografiecursus gehad.

De tentoonstelling was tot 26 juli te bewonderen in het gemeentehuis van Oldenzaal.

Meer foto's op Facebook. (Opent nieuw scherm.)

Het project ‘Kindje van Mars’ is een samenwerking tussen GGD Twente, Impuls Oldenzaal, Beeldbouwer, Sjiek photo&film en de gemeente Oldenzaal.