18 november 2021
De vaccinatielocatie komt aan de Woonboulevard 46.

GGD Twente start dinsdag 7 december met vaccineren op deze locatie.

Locatie nodig voor extra vaccinatie

Een groot deel van de Twentse inwoners heeft inmiddels de basisvaccinatie tegen corona gehad. Daarom heeft een aantal grootschalige priklocaties van GGD Twente plaatsgemaakt voor kleinschalige tijdelijke priklocaties in diverse gemeenten in Twente.

Vanaf donderdag 18 november ontvangen de eerste 80-plussers een brief van het RIVM met de uitnodiging voor de extra vaccinatie, ook wel boostervaccinatie. Nu er weer grootschalig geprikt gaat worden voor deze extra coronavaccinatie, is een extra priklocatie nodig. Naast de vaste priklocaties in Enschede (aan het Colosseum) en Nijverdal (in Hof van Nijverdal), opent GGD Twente een nieuwe priklocatie aan de Woonboulevard 46 in Almelo.

Goed bereikbaar

Annelies Barrett, projectleider GGD Twente: “We zijn erg blij met deze locatie op de woonboulevard in Almelo. Met deze locatie vergroten we onze vaste prikcapaciteit en kunnen dus meer inwoners vaccineren. Daarnaast is deze locatie gunstig gelegen aan de ring en goed toegankelijk voor een brede doelgroep. Voor de extra prik kan men daarnaast ook terecht op onze locaties in Enschede en Nijverdal. Alle drie vaste vaccinatielocaties zijn daarnaast ook geopend voor een prik zonder afspraak voor de eerste, tweede of derde coronavaccinatie. De openingstijden van onze vaccinatielocaties worden in de komende weken verder verruimd.”

Afspraak voor extra vaccinatie

De extra vaccinatie kun je alleen op afspraak krijgen. Een extra vaccinatie (boostervaccinatie) is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken. De boostervaccinatie helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. De oudste ouderen komen als eerst aan de beurt. Als je een uitnodigingsbrief ontvangen hebt voor de extra vaccinatie, kun je een afspraak maken. Dit kan telefonisch via het landelijke afsprakennummer 0800 - 7070 of via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de extra vaccinatie.

Meer informatie

Op de website van GGD Ghor vind je meer informatie over de boostervaccinatie. Ook op de website van het RIVM staat veel informatie en staan veelgestelde vragen over de boostervaccinatie. Kijk op onze website voor de actuele openingstijden van de vaccinatielocaties.