Goede toegang voor al onze websitebezoekers.

Waarmerk drempelvrij, lopend groen stoplicht poppetje met 2 sterren eronder.GGD wil graag dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot informatie over gezondheid. Daarom besteden we veel aandacht aan de digitale toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van onze website. De site voldoet aan de internationale toegankelijkheidsrichtlijnen en mag dus het Waarmerk Drempelvrij voeren.

Alle bezoekers welkom

Dit betekent dat de website goed gebruikt kan worden door iedere bezoeker. Dus ook door bijvoorbeeld:

  • mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke of motorische handicap
  • senioren, mensen met kleurenblindheid, mensen met dyslexie en mensen die Nederlands als tweede taal spreken

De site wordt (nog) beter gevonden door zoekmachines, omdat onze site voorziet in tekst-alternatieven voor bijvoorbeeld afbeeldingen. Daarnaast werkt een toegankelijke website:

  • ook met software die de tekst van het scherm opleest en met een brailleleesregel die de tekst op de website vertaalt naar braille
  • in alle browsers, op alle platforms en op alle apparaten. Dus ook op een mobieltje, een oude PC of een nieuwe Macbook.
  • ook zonder muis

Met het behalen van het Waarmerk Drempelvrij voldoen we ook aan de wettelijke verplichting die geldt voor overheidswebsites.

Toch een drempel?

Stuit je op een probleem op onze website? Heb je een vraag of opmerking? Dat horen we graag van je.

Contact met de webredactie.