De GGD Twente Kindermonitor is door maar liefst 10.277 gezinnen van de 19.434 gezinnen in Twente ingevuld.

Een fantastisch aantal. Invullen hielp ons niet alleen een beeld te krijgen hoe het ervoor staat met de gezondheid van kinderen in Twente. Maar je maakte ook kans op een mooie prijs. Het hoge aantal reacties was een klein feestje waard voor de 4 gelukkige prijswinnaars.

Johan Coes, voorzitter bestuurscommissie Publieke Gezondheid, verwelkomde woensdagmiddag de winnaars, deelde enkele uitkomsten en overhandigde de prijzen.

"Belangrijk te kunnen helpen"

Voor de prijswinnaars was het kunnen winnen van een prijs niet de aanleiding de monitor in te vullen. Daan Veldman uit Borne: “Natuurlijk is het leuk dat je een mooie prijs kunt winnen, maar wij vinden het belangrijker te kunnen helpen. Het is een kleine moeite als ouders te vertellen hoe wij tegen dingen aankijken die voor de toekomst van ons kind maar ook alle andere kinderen in Twente belangrijk zijn.”

"Zien het nut en de noodzaak"

Vergeleken met landelijke cijfers steekt Twente er voor wat betreft de responscijfers met kop en schouders bovenuit. Marc van den Berg uit Goor: “Mooi dat wij als ouders in Twente het nut en de noodzaak van het invullen van de monitor zien. Wij vinden gezond zijn en gezond blijven ook erg belangrijk. Met het invullen van de monitor kunnen we hier een bijdrage aan leveren.”

 

Kinderfeestje Kindermonitor