16 maart 2022
Hiervoor maak je telefonisch een afspraak.

Ben je gevaccineerd met Janssen? En heb je tenminste 3 maanden geleden een booster gehad? Dan kun je een afspraak maken voor een herhaalprik tegen corona. Ook kun je kiezen voor prikken zonder afspraak.

Nederlanders die Janssen en een booster hebben gekregen, hebben in sommige landen problemen met inreizen. Sommige landen, zoals Duitsland, accepteren één Janssen-vaccinatie namelijk niet als volledige vaccinatie. Dit is op te lossen door een herhaalprik met een mRNA-vaccin te nemen.

Op vrijwillige basis

Volgens de Gezondheidsraad is een herhaalprik na een booster voor de meeste mensen niet nodig. Maar er is ook geen bezwaar tegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en een booster hebben gehad, alsnog een herhaalprik kunnen krijgen, als zij dat zelf willen.

Met of zonder afspraak

Wil je een herhaalprik na Janssen en de boosterprik? Je maakt hiervoor een afspraak via 0800-1295. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Je kunt ook zonder afspraak terecht op één van onze vaccinatielocaties.