15 november 2021

Vanaf vandaag is de entree van ons pand in Enschede (Twentehuis aan de Nijverheidstraat 30) rookvrij.

Rookvrije Generatie

GGD Twente wil dat de Twentenaren zo gezond mogelijk zijn en blijven. Net als de omgeving waarin zij wonen en leven. We streven dan ook naar een Rookvrije Generatie, waarbij steeds meer plekken rookvrij worden. Zo wordt de verleiding om te gaan roken steeds kleiner. Want zien roken, doet roken. In Twente worden steeds meer organisaties rookvrij. Daar zijn we trots op. Ook wij willen het goede voorbeeld geven. Judith Waleczek, adviseur gezondheidsbevordering van GGD Twente: “Als adviseur gezondheidsbevordering ben ik erg blij met de realisatie van de rookvrije zone voor ons pand in Enschede. Met een rookvrije entree zorgen we voor een gezonde werkomgeving én zetten we stappen naar een Rookvrije Generatie. We adviseren gemeenten en andere organisaties in hun stappen richting een Rookvrije Generatie. Dan is het ook fijn dat we zelf het goede voorbeeld kunnen geven.”

Meer informatie

Wil je aan de slag met een rookvrij terrein bij jou op het werk? Vraag informatie aan via rookvrij@ggdtwente.nl. Wil jij stoppen met roken? En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? We hebben de ondersteuningsmogelijkheden in Twente voor je op een rijtje gezet.

Op het kaartje hieronder kun je zien welk gebied rookvrij is. Op het terrein hebben we blauwe belijning aangebracht. Ook hebben we verschillende borden geplaatst.

Plattegrond van rookvrij gebied bij GGD-pand Enschede