24 augustus 2021
Begin augustus is GGD Twente gestart met het vaccineren in wijken.

Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona. Bij de pop-up vaccinatielocaties kunnen mensen zonder afspraak terecht voor informatie en een vaccinatie met het BioNtech/Pfizer- of het Janssen-vaccin.

Informatiepunt

Belangrijk onderdeel van de pop-up vaccinatielocaties is het informatiepunt. GGD-medewerkers staan klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Er zijn folders in verschillende talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren.

Laagdrempelig en dichtbij

Met het dichtbij vaccineren zonder afspraak hoopt de GGD drempels als afstand tot huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak weg te nemen. Voor mensen die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn, is vaccineren in de wijk een oplossing.

Prikken zonder afspraak

Voor informatie over coronavaccinatie of een prik zonder afspraak kun je terecht op onderstaande data en tijden:

  • Westerhaar-Vriezenveensewijk: zaterdag 28 augustus van 12.00 – 20.00 uur, prikbus bij Hervormd Centrum Westerhaar, Hoofdweg 166
  • Vroomshoop: woensdag 1 september van 15.00 – 20.00 uur bij Activiteitencentrum Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2-4
  • Almelo: zaterdag 4 september van 9.00 – 17.00 uur bij wijkcentrum Eninver, Apollolaan 1
  • Enschede: 9 en 11 september van 9.00 – 16.00 uur, prikbus op de parkeerplaats aan de Wesseler-Nering, bij de bibliotheek (Winkelcentrum Wesselerbrink).

Meer data en locaties volgen binnenkort. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten!

 

Vaccineren