17 april 2021
Vandaag, zaterdag 17 april 2021, is de 100.000ste prik gezet bij GGD Twente.

Een bijzondere mijlpaal om even bij stil te staan en ook vooruit te kijken naar de komende maanden.

“We zijn trots dat we met vaccineren, naast het testen en bron- en contactonderzoek, waardevol kunnen bijdragen aan het onder controle krijgen van het coronavirus en het veilig kunnen heropenen van de maatschappij”, aldus Samantha Dinsbach, directeur publieke gezondheid van GGD Twente.

Start vaccineren

Op 15 januari startte GGD Twente met vaccineren tegen corona. De eerste prikken werden gezet bij zorgmedewerkers uit verpleeghuizen. Op 1 februari werd in onze regio gestart met de vaccinatie van senioren van 85 jaar en ouder. Nu, nog geen 3 maanden later, vaccineert GGD Twente 7 dagen in de week op 4 locaties. Eind april en begin mei komen daar nog 2 vaccinatielocaties bij.

Sinds die eerste prikken in Enschede is er veel gebeurd. Want vandaag is op onze vaccinatielocatie in Almelo bij Ton Nollen, door onze collega Sophie, de 100.000ste prik gezet, een bijzonder moment!

Ton Nollen m

Inzet van velen

Bij GGD Twente werken nu bijna 300 collega’s mee aan het vaccinatieprogramma: van prikkers, administratief medewerkers, optrekkers en artsen tot coördinatoren. Daarnaast werken we op de locaties samen met verkeersregelaars en beveiligers en zijn we blij met de medewerkers van het Rode Kruis, die bezoekers begeleiden en in de wachtruimtes toezien op iedereen die net geprikt is. Ieders hulp en inzet is onmisbaar bij al het werk dat deze enorme vaccinatie operatie met zich mee brengt.

Toekomst

GGD Twente is in het bijzonder trots op alle collega’s. We bestrijden het coronavirus naast onze reguliere activiteiten, dat doen we samen met heel veel (nieuwe) collega’s. Op dit moment zetten we ruim 2.900 vaccinaties per dag. Mede dankzij een fijne samenwerking met gemeenten en bedrijven hebben we in Twente zes vaccinatielocaties gevonden, die goed verspreid zijn over de regio. Daarmee zijn we voorbereid op nog veel meer prikken de komende tijd!