Een aantal mensen die zaterdag bij Aspen Valley in Enschede waren, zijn besmet met coronavirus.

Het bron- en contactonderzoek is in volle gang. We proberen zo snel mogelijk een volledig beeld te krijgen. Ben je zaterdag 26 juni bij Aspen Valley in Enschede geweest, laat je dan zo snel mogelijk testen in een GGD teststraat.

Laat je testen

We vragen iedereen die zaterdag 26 juni bij Aspen Valley in Enschede is geweest zich te laten testen. Ook als je geen klachten hebt. Blijf thuis tot je de testuitslag hebt. Belangrijk: geef bij het maken van de testafspraak aan dat je contact hebt gehad met een positief persoon. Ofwel dat je een nauw of overig contact bent van iemand die besmet is met het coronavirus. Bij het maken van afspraak wordt gevraagd of je een contact bent. Bevestig dit, zodat je afspraak kan worden ingepland. We beschouwen iedereen die bij op zaterdag 26 juni bij Aspen Valley is geweest als contact van een positief getest persoon.

Mijn testuitslag is positief. Wat moet ik doen?

Heb je een positieve testuitslag? De GGD neemt contact met je op. Informeer alvast je nauwe contacten dat ze in quarantaine gaan. Dat zijn mensen met wie je langer dan 15 minuten geen 1,5 meter afstand hebt kunnen houden. Op dag 5 kunnen nauwe contacten een test doen. Is de uitslag negatief, dan stop de quarantaine. De 5 dagen gaan in vanaf het laatste contactmoment met de positief geteste persoon.

Heb je een zelftest gedaan en is deze positief? Meld de uitkomst en maak een afspraak voor een test in een GGD teststraat. Dit helpt ons om goed bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

Zo kunnen we samen zorgen dat het virus zich niet verder verspreid.