16 december 2020
Wat betekent de lockdown voor je afspraak?

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Elke dag komen er nog veel besmettingen bij. Om het verder verspreiden van corona te voorkomen, gaat Nederland in een strenge lockdown. Wat betekent dit voor je afspraak op het consultatiebureau?

Heb je een afspraak op het consultatiebureau?

Dan gaat deze gewoon door. Ook voor kinderen van 5 jaar die een uitnodiging hebben voor een afspraak. Sommige afspraken gaan door in een andere vorm. Zie: Veelgestelde vragen over corona en consultatiebureau, inentingen.

De Jeugdgezondheid is een vitale tak in de gezondheidszorg voor jeugdigen. Dit moet zo lang en zo veilig mogelijk doorgaan.

Ook kindervaccinaties gaan door

Ook tijdens de coronacrisis gaan de kindervaccinaties door! Kinderen zijn kwetsbaar voor infectieziekten. De vaccinaties helpen je kind beschermen tegen infectieziekten waar zij ernstig ziek van kunnen worden. Het is daarom belangrijk om de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma te halen, óók nu tijdens de coronacrisis.

Maatregelen op het consultatiebureau

Er zijn extra maatregelen om ouders, kinderen en onze medewerkers te beschermen tegen het coronavirus.

  • Heeft je kind last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Kom dan niet naar de afspraak en bel ons: 053 – 487 6670.
  • Heb je als ouder last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat een gezonde volwassene / begeleider met je kind meegaan.
  • Om volle wachtruimtes te voorkomen, vragen wij je om met maximaal 1 gezonde volwassene te komen. In de wachtruimte zit het kind op de schoot van de volwassene.
  • Draag een mondkapje.

Vragen of zorgen over je kind?

De Jeugdgezondheid werkt door. Andere afspraken die niet op het consultatiebureau zijn, gaan in een andere vorm door. Samen met ouders bedenken hoe we dit het beste kunnen doen. Bijvoorbeeld door (beeld)bellen.

Heb je vragen of zorgen over je kind? Wij zijn er voor je. Je kunt contact met ons opnemen. Of je vraag stellen via ons contactformulier.

Meer informatie

Opvoedtips van Loes rondom corona