28 december 2021
Wij adviseren om geen boostervaccinaties over de grens te halen.

Het is belangrijk om allereerst onderscheid te maken tussen de twee vaccinatiebewijzen:

  • Corona toegangsbewijs (CTB): Dit is een papieren bewijs met de QR-code van je vaccinatie. Je gebruikt dit bewijs in Nederland om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten.
  • Digitaal Corona Certificaat (DCC): Dit is een digitaal en papieren bewijs met QR-code van je vaccinatie. Je gebruikt dit bewijs om toegang te krijgen tot activiteiten buiten Nederland maar, binnen de Europese Unie.

Boosterprik halen in een ander Europees land

Wij adviseren om geen boostervaccinaties over de grens te halen. Wanneer een booster in een ander Europees land is gezet, kan je bij thuiskomst in Nederland niet het Digitaal Corona Certificaat (DCC) laten registreren. Het is alleen mogelijk om een papieren bewijs voor toegang in Nederland (CTB) te registreren. Je kan dus GEEN internationaal Digitaal Corona Certificaat (DCC) registreren met als doel om ermee te reizen.

Boosterprik halen buiten de Europese Unie

Voor mensen die hun vaccinaties buiten de Europese Unie hebben gekregen, geldt overigens wél dat zij hun vaccinatiebewijs kunnen omzetten naar een Nederlands CTB en een Europees DCC. Deze zijn zowel op papier als in de CoronaCheck-app beschikbaar. Je kunt hiermee ook binnen Europa reizen. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen via 030 - 800 28 99. Er zijn loketten in Utrecht, Groningen en Rotterdam.

Meer informatie

Ben je in het buitenland gevaccineerd, maar heb je in Nederland de boosterprik gekregen? Of ben je volledig in het buitenland gevaccineerd? Op Vaccinatiebewijs na vaccinatie in het buitenland lees je meer over het registreren van je vaccinaties. Lees alles over vaccinatieregistratie en je QR-code op CoronaCheck-app.