23 maart 2022
Vanaf 25 maart is een boostervaccinatie met Janssen mogelijk.

Mensen die geen booster met een mRNA-vaccin mogen of willen, kunnen vanaf vandaag een afspraak maken voor een boostervaccinatie met Janssen.

Bij de GGD’en zijn 646.000 mensen met Janssen gevaccineerd. Een klein deel van deze groep mag of wil geen mRNA-vaccin krijgen. Dankzij het recente advies van de Gezondheidsraad en het daaropvolgende kabinetsbesluit, wordt een booster met Janssen nu alsnog mogelijk.

Afspraak maken voor vrijwillige booster Janssen

Vanaf vandaag is het mogelijk om een afspraak te maken via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer. Het telefoonnummer 0800-1295 is hiervoor iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De GGD’en starten op 25 maart met de vaccinaties, op een beperkt aantal locaties. GGD Twente biedt de booster met Janssen op afspraak aan op de locatie in Enschede.

Vragen of twijfels?

De medewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kun je vooraf bespreken met je medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.