17 maart 2021
GGD Twente bereidt zich voor op ruim 55.000 vaccinaties per week.

Met de opening van de locaties in Hengelo en Nijverdal schaalt GGD Twente verder op en is de GGD klaar om grootschalig te vaccineren tegen het coronavirus.

In Hengelo is gekozen voor het Hazemeijercomplex aan de Tuindorpstraat 61. In Nijverdal komt er een vaccinatielocatie bij Hof van Nijverdal aan de Van den Bergsweg 3.

Eerder opende GGD Twente al vaccinatielocaties in Almelo, Enschede en Oldenzaal. Op 29 maart wordt de grote locatie in Enschede aan Colosseum 72 in gebruik genomen en rond 12 april opent de locatie in Markelo. Met de nieuwe locaties in Hengelo (vanaf medio april) en Nijverdal (begin mei) komt het totale aantal vaccinatielocaties in Twente op zes.

Geschikte locaties

Voor het bepalen van de laatste twee vaccinatielocaties is samen met de gemeenten gezocht naar geschikte locaties. In de vaccinatielocatie bij Hazemeijer Hengelo komen 10 priklijnen, waar dagelijks ruim 1600 inwoners gevaccineerd kunnen worden. Dit kan indien nodig opgeschaald worden. Er komt een duidelijke routing en er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij de locatie. Hazemeijer is tevens goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

De locatie bij Hof van Nijverdal krijgt 6 priklijnen, ruim 800 mensen kunnen hier dagelijks gevaccineerd worden. Ook deze locatie is goed bereikbaar en toegankelijk voor een brede doelgroep. Bij beide locaties is rekening gehouden met een mogelijke opschaling om de verwachte 55.000 vaccinaties per week te kunnen zetten.

Regionale spreiding

De keuze voor vaccinatielocaties in de zes gemeenten is gemaakt door te kijken naar een goede regionale spreiding. 

Landkaartje: "Corona-vaccinatielocaties GGD Twente", met de 14 Twentse gemeenten, waarop aangegeven de 6 over Twente verspreide vaccinatielocaties.

Annelies Barrett, projectleider vaccineren bij GGD Twente: “Bij onze zoektocht naar locaties hebben we een hele fijne samenwerking gehad met gemeenten en bedrijven. Hierdoor is het gelukt om locaties te vinden die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Met deze zes locaties kunnen inwoners binnen 20 – 30 minuten bij een vaccinatielocatie zijn. Mensen die de uitnodiging voor de coronavaccinatie hebben ontvangen, zijn vrij om te kiezen waar ze hun vaccinatie halen, mits er uiteraard afspraken beschikbaar zijn. Dat kan in de buurt of in een plaats waar je sneller terecht kunt. Men kan eventueel ook buiten de eigen GGD-regio terecht.”

Vaccineren is in volle gang

In Twente hebben nu ruim 47.000 inwoners hun eerste prik ontvangen. Barrett: “Het is fijn om horen dat inwoners tevreden zijn over onze vaccinatielocaties. Daar doen we het voor! Het is een enorme klus waar we samen voor staan. Naast testen en je aan de maatregelen houden, speelt vaccineren een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Ook in Twente stropen we samen de mouwen op!”

Meer informatie

GGD Twente vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie. Op Coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800 1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar, of kijk op Coronavaccinatie.nl.

Of kijk op deze site onder Coronavaccinaties.