In ons land groeien maar liefst 378.000 kinderen op in armoede.

Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. Dat willen we niet. Dat alle kinderen kansrijk en gezond opgroeien is wat we wél willen. Want kinderen en armoede, dat hoort niet bij elkaar.

In actie tegen kinderarmoede

De Alliantie Kinderarmoede staat voor: In 2030 geen kinderarmoede meer. Dat vraagt om actie. Van ons allemaal. Armoede de deur uit krijgen en houden. Hoe? Dat is een grote puzzel waar we allemaal een stukje van moeten leggen.

Op 16 maart

Iedereen die dat wil is op 16 maart van harte welkom in het Wilminktheater. Deze middag kijken we met elkaar wat je kunt doen tegen kinderarmoede en wat daar voor nodig is. We gaan in een mooie theateromgeving voor kennis, inspiratie en doen.

Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal, we delen met elkaar wat geleerd is in Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden en Supporter van Elkaar en ook het Koningshuis heeft een bijdrage. We vragen jou te vertellen wat jij vindt dat nodig is om het doel te bereiken. Dichtbij in je eigen buurt maar ook voor heel Nederland.

Uitnodiging!

Voor iedereen in Twente die wat wil doen tegen kinderarmoede. Of je nou vrijwilliger, professional of bestuurder bent. Of als kinderarmoede je op een andere manier aan het hart ligt. Samen kunnen we het verschil maken. Wat kan en ga jij doen?

Meer informatie over het programma, of direct gratis inschrijven:

Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Inschrijven kan t/m 8 maart.

 

NMeisje verkleed als supervrouw met masker en cape, en met de vuisten gebald.

De Publieksacademie Kinderarmoede ‘Een gezonde start voor ieder kind. Stop kinderarmoede!’ wordt mogelijk gemaakt door Alliantie kinderarmoede, Alles is gezondheid, Divosa, Stichting Janivo, Supporter van Elkaar, Menzis, GGD Twente, Academische werkplaats Jeugd Twente, DPG media, Gemeente Oldenzaal, Gemeente Enschede.