17 mei 2021
We vaccineren nu ook in Nijverdal.

Vandaag is GGD Twente gestart met vaccineren in de nieuwe locatie in Hof van Nijverdal, aan de Van den Bergsweg 3 in Nijverdal. Daarmee zijn alle zes locaties van GGD Twente gereed en in gebruik!

Grootschalig vaccineren: laagdrempelig en dichtbij.

Mensen kunnen zich bij GGD Twente laten vaccineren bij één van zes vaccinatielocaties verspreid over Twente, op alle dagen van de week. Het uitgangspunt van de GGD is om laagdrempelig en dichtbij inwoners de vaccinatie aan te bieden. Wanneer nodig verruimt de GGD de openingstijden. We staan er klaar voor als we op landelijk niveau daadwerkelijk 2 miljoen prikken per week kunnen zetten.

In de locatie in Hof van Nijverdal zijn 6 priklijnen, waar dagelijks ruim 1200 mensen per dag gevaccineerd kunnen worden. Het aantal prikken dat daadwerkelijk gezet wordt, is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins.

Landkaartje: "Corona-vaccinatielocaties GGD Twente", met de 14 Twentse gemeenten, waarop aangegeven de 6 over Twente verspreide vaccinatielocaties.

Afspraak maken

Je ontvangt van het RIVM een uitnodiging als je een afspraak kunt maken voor een coronavaccinatie. Dat kan telefonisch en online. In de uitnodigingsbrief staat het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn. Je kunt de afspraak ook maken op coronavaccinatie-afspraak.nl.

Let er bij het maken van de afspraak op, dat je op de geplande datum niet verhinderd bent, bijvoorbeeld in verband met een vakantie.

Kom indien mogelijk alleen

Als je geen begeleiding nodig hebt, kom dan alleen naar de vaccinatielocatie. Probeer ook zonder (kleine) kinderen te komen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we ons aan de maatregel van 1,5 meter afstand kunnen houden en er voldoende ruimte is voor de mensen die een prikafspraak hebben.

Meer informatie

GGD Twente vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie.
Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of op coronavaccinatie.nl.
Of kijk op deze site onder Coronavaccinaties.