spring naar de leestekst

HomeProfessional1

Start campagne tegen seksueel geweld

dinsdag 03 oktober 2017

logo CSGOp 3 oktober 2017 start Fonds Slachtofferhulp samen met het Centrum Seksueel Geweld een landelijke campagne tegen seksueel geweld. De hele maand oktober staat in het teken van deskundige hulp via het Centrum Seksueel Geweld en het landelijke telefoonnummer 0800-0188 dat slachtoffers 24/7 kunnen bellen. Ook deze regio heeft een eigen centra, namelijk Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek.

 

Hulp is beschikbaar

De campagne start met een special van weekblad VIVA. In dit weekblad komen de problemen en gevolgen van seksueel geweld en de beschikbare hulp voor slachtoffers aan bod. Ook regionaal (in Twente en de Achterhoek) wordt er aandacht gevraagd voor het Centrum Seksueel Geweld.

 

In Nederland zijn jaarlijks 100.000 nieuwe slachtoffers van seksueel geweld. Maar liefst 1 op de 8 vrouwen wordt ooit in haar leven aangerand of verkracht. Hoewel deze cijfers erg hoog zijn en er deskundige hulp is, meldt slechts een heel kleine groep slachtoffers zich.

 

Melden is belangrijk

Er zijn een aantal redenen waarom slachtoffers zich niet melden: schaamtegevoelens, bekendheid met de dader waardoor beschuldiging erg lastig is, of niet weten dat er hulp beschikbaar is. Terwijl deskundige hulp, bij voorkeur binnen zeven dagen na het incident, de kans op medisch en psychische problemen verkleint. Daarnaast vergroot het de kans dat de dader gepakt wordt, doordat er dan nog sporenonderzoek kan worden gedaan. Het is daarom belangrijk dat slachtoffers de weg naar het Centrum Seksueel Geweld weten te vinden.

GGD Twente Panel

Geef ons een paar keer per jaar je mening!  Lees meer...

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw