spring naar de leestekst

Online afspraak maken Hepatitis B vaccinatie Man tot Man

vrijdag 11 augustus 2017

man tot manMan tot Man ( www.mantotman.nl) is een initiatief van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond. De website geeft mannen die seks hebben met mannen in heel Nederland alle informatie die nodig is om van beschermde seks te genieten. De site biedt eveneens de mogelijkheid om online een afspraak te maken voor hepatitis B-vaccinatie in Enschede.

 
Sanne Vogel maakt openhartige portretten over hepatitis B-vaccinatie

Jezelf beschermen tegen hepatitis B is gratis en eenvoudig. Maar veel mannen maken de vaccinatie van drie prikken niet af. Terwijl dit wel nodig is voor levenslange bescherming. Een nieuwe online video-campagne van 'Man tot Man' roept mannen die seks hebben met mannen op om zich volledig te laten vaccineren.

 

De Amsterdamse regisseur en actrice Sanne Vogel (o.a. Mama, Hartenstraat) maakte, in samenwerking met Man tot Man en reclamebureau Woedend!, portretten van drie verschillende homomannen. Orlando, Saro en Guido praten openhartig over hun lifestyle, seksleven én over de noodzaak om je tegen hepatitis B te beschermen. Orlando geniet met volle teugen van seks, terwijl de jonge student Guido zoenen met mannen nog ongemakkelijk vindt. Voor Saro was zijn homoseksualiteit reden om te vluchten uit Iran. Sanne Vogel : “Het was te gek om deze drie portretten te mogen maken. Ik heb de mannen echt leren kennen en ik hoop dat de kijker net zo veel van ze gaat houden als ik.” 

De video’s zijn te zien op www.mantotman.nl/hbv

 

Hepatitis B

'Man tot Man' voert doorlopend campagne om mannen die seks hebben met mannen er op te wijzen, dat zij zich gratis kunnen laten vaccineren tegen hepatitis B. Veel homomannen onderschatten de risico’s van deze soa. Ze halen de eerste prik misschien nog wel, maar vergeten te gemakkelijk de twee vervolgprikken, die nodig zijn voor volledige bescherming. Met de serie video’s wil de organisatie laten zien dat seks en seksualiteit voor iedereen een andere betekenis heeft, maar dat volledige vaccinatie tegen hepatitis B voor iedereen van belang is.


Hepatitis B is erg besmettelijk en overdraagbaar via onder andere bloed, voorvocht en sperma. Mannen die seks hebben met mannen lopen een hoger risico om besmet te raken met hepatitis B. Besmetting met het virus kan leiden tot ernstige leverziekte. Door drie prikken te halen, ben je voor de rest van je leven beschermd. Of, zoals de geportretteerde Orlando het zegt: “Het kost je niks, maar het helpt je wel.”

 

Meer informatie

GGD Twente Panel

Geef ons een paar keer per jaar je mening!  Lees meer...

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw