16 maart 2023
Vrijdag 17 maart is de laatste dag dat GGD Twente coronatesten uitvoert. Dit gebeurt op onze locatie in Enschede. 

GGD Twente gaat wel door met vaccineren tegen corona.

Testen op corona niet meer nodig 

Bijna iedereen heeft inmiddels afweer opgebouwd, door vaccinatie of een doorgemaakte infectie. Het virus gaat nog rond, maar weinig mensen worden ernstig ziek. Daarom heeft het ministerie van VWS besloten dat je bij klachten niet meer hoeft te testen. En ook niet meer in isolatie hoeft als je corona hebt. 

Heb je een testbewijs nodig, dan kun je terecht bij een commerciële partij. Meer informatie lees je bij de Rijksoverheid

Terugblik: ruim 1 miljoen testen afgenomen

In strijd tegen het coronavirus werd er volop getest. GGD Twente nam tussen mei 2020 en maart 2023 1.142.102 coronatesten af. Dit gebeurde in onze testenstraten en bij mensen thuis. Testen was belangrijk om het coronavirus in beeld te krijgen. En de verspreiding tegen te gaan. 

Gezond verstand 

Het kabinet roept iedereen op om het gezonde verstand te gebruiken bij griep- en verkoudheidsklachten. Of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet. Als je bijvoorbeeld hoest, niest, keelpijn of een loop- of snotneus hebt, dan gelden er 5 adviezen:

  1. Blijf thuis als je ziek bent.
  2. Overleg bij lichte klachten met je werkgever of je thuis kunt werken.
  3. Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondkapje.
  4. Hoes en nies in je elleboog en was vaak en goed je handen. Ook als je geen klachten hebt.
  5. Zorg voor voldoende ventilatie binnen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/corona