Hoe gaat het met de kinderen in Twente? En wat zijn de gevolgen van de coronacrisis?

Gezond en veilig opgroeien. Dat is belangrijk voor je kind en dat vinden de Twentse gemeenten ook! In opdracht van de veertien Twentse gemeenten onderzoeken wij elke vier jaar het opgroeien en de gezondheid van kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit jaar onderzoeken we ook de gevolgen van de coronacrisis op het leven van kinderen.

Kindermonitor 

Het onderzoek heet de Kindermonitor. Voor dit onderzoek hebben we 20.000 kinderen uit Twente geselecteerd. Het kan zijn dat je als ouder/verzorger een uitnodiging hebt gekregen om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst kun je via de website www.kindermonitor.nl invullen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders/verzorgers meedoen.

Uitkomsten 4 jaar geleden

Bijna 10.000 ouders gaven in 2017 antwoord op de vragen van de Kindermonitor. Uit die antwoorden bleek dat ouders het ouderschap leuk vinden, maar soms ook pittig. Ze maakten zich regelmatig zorgen over gamen. Veel Twentse kinderen zijn lid van een vereniging. Bijvoorbeeld voor sporten, muziek of toneel. Ongeveer één op de tien gezinnen in Twente had moeite met rondkomen. Deze ouders wisten lang niet altijd dat ze bij de gemeente terecht kunnen voor hulp. Bijvoorbeeld om te zorgen dat hun kind toch kan sporten of schoolspullen krijgt.

GGD Twente panel

Heb je geen uitnodiging ontvangen voor het invullen van de Kindermonitor? Maar wil je wel graag meedoen aan ander onderzoek van GGD Twente? Meld je dan aan voor het GGD Twente panel.

Vragen of meer informatie

Bekijk dan de veelgestelde vragen. Heb je daarna nog vragen? Neem dan contact op: 0800-0191 (gratis) of helpdesk@ioresearch.nl.