Op weg naar rookvrij…

Van 31 oktober 2019 13:00 tot 16:00

Save the date! Aanmelden - op deze pagina - vanaf: 10 september.

Logo Twente Gezond

Aan de slag met een rookvrije organisatie?
Wil je de omgeving van jouw vereniging rookvrij maken?
Of net gestart en loop je tegen dingen aan?

Roken is verreweg de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland.
Ruim één achtste van alle ziektelast in Nederland is toe te schrijven aan roken.
Per jaar overlijden circa 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken.

Meeroken geeft bij kinderen een verhoogd risico op onder meer wiegendood, infecties aan de luchtwegen, astma en op de lange termijn kanker en longaandoeningen. Kinderen van ouders die roken, hebben een grotere kans om zelf te gaan roken. Wist je dat er wekelijks nog honderden kinderen verslaafd raken aan roken?!

Een rookvrije generatie in Twente!

Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van het landelijke initiatief ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Ook in Twente sluiten steeds meer partijen zich bij deze beweging aan: van gemeenten, tot onderwijs, sportverenigingen, het bedrijfsleven en organisaties in het sociaal domein en de gezondheidszorg. We zijn goed op weg om zoveel mogelijk plekken in Twente rookvrij te maken.

#Hoe dan?!

Inzetten op rookvrij brengt uitdagingen met zich mee. Waar begin je? Hoe betrek je rokers? Moet er worden gehandhaafd? En hoe zit het met rookvrije zones? Genoeg om over na te denken.

Is je organisatie of vereniging al bezig met het thema rookvrij of wil je graag de stap maken richting rookvrij? Laat je deze middag op 31 oktober inspireren en ga naar huis met concrete handvatten en tips!

De logo's van de organiserende instanties  van "Op weg naar rookvrij": Rookvrije Generatie, ROC van Twente, Sportaal, Menzis en GGD Twente.