Conferentie Taal & Gezondheid

Van 08 oktober 2019 13:30 tot 16:00

Doelgroep: professionals die met cliënten, patiënten, huurders of burgers werken
Kosten: geen

Als taal een probleem is voor de gezondheid van uw cliënten…

…en hoe uw dienstverlening hierop kan aansluiten.

1 op de 7 inwoners in Twente heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen minder goed hun weg vinden in onze maatschappij. Denk aan zorg, wonen, onderwijs, werk en overheid. Dit heeft grote invloed op hun welzijn, functioneren en gezondheid.

Door schaamte weten mensen hun gebrek aan taalvaardigheden goed te verbergen. Zelfs zo goed dat wij als professionals de signalen niet altijd herkennen en daardoor minder goed kunnen aansluiten bij laaggeletterde cliënten. Een gemiste kans, want er is veel mogelijk!

Dat ontdekt u tijdens de Conferentie Taal & Gezondheid op dinsdag 8 oktober a.s. Laat u deze middag inspireren en ga naar huis met concrete handvatten en tips.

Aanmelden

Mis het niet en reserveer alvast een plek met de rode aanmeldknop hierboven! Deelname is gratis.

Attendeer gerust collega’s of andere professionals op deze conferentie. Hoe meer professionals we bereiken, hoe beter.

Sprekers

  • Prof. Dr. Maurice de Greef, Unesco-leerstoel Volwasseneducatie en gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit van Brussel
  • Arts-onderzoeker Machteld Huber, Institute for Positive Health

 

Van 7 t/m 11 oktober 2019 organiseert GGD Twente de Week van de Publieke Gezondheid. In deze week zijn er verschillende bijeenkomsten en activiteiten die in het teken staan van een gezonde Twentse samenleving. De Conferentie Taal & Gezondheid is onderdeel van deze week.

Naast elkaar de logo's van "Alles is gezondheid", "Stichting lezen en schrijven" en "GGD Twente".