Cherelle deed, net zoals 1228 andere Twentenaren, in januari mee aan IkPas.

Het was niet de eerste keer dat ze haar alcoholgebruik even op pauze zette. Vorig jaar deed ze ook mee en dat beviel goed. Cherelle gaat een uitdaging niet snel uit de weg. En een uitdaging was het dit jaar wel. Heeft ze de alcohol 30 dagen laten staan?

Alcoholvrij ook gezelligfotoportret van Cherelle van Stenus

Borrelplankje, muziek én een alcoholische versnapering. Ingrediënten voor een gezellig avondje met vrienden. Cherelle drinkt niet vaak alcohol, maar op dit soort momenten geniet ze van een Gin Tonic. En dan maakt ze er ook echt een feestje van door verschillende soorten gin, tonic en garneringen te proberen.

Feestjes of etentjes staan overigens bij Cherelle niet gelijk aan alcohol drinken. Ze kan heel makkelijk voor een alcoholvrije optie kiezen. Ik zie dat veel mensen standaard drinken. Een biertje op de bank na het eten, een wijntje tijdens het eten. Ik heb dit nooit goed begrepen, licht Cherelle toe.

Oeps, gesmokkeld

Cherelle lijkt de perfecte passer. Toch heeft ze twee keer (weloverwogen) gesmokkeld. Een vriendin van mij had een huis gekocht. Wij gaven haar als cadeau een fles prosecco. En die werd natuurlijk meteen opengetrokken en opgedronken. Toen heb ik wel een glaasje mee geproost, bekent Cherelle. De andere keer was onschuldiger, toen zat er advocaat in haar dessert.

Langer weekend

De alcoholpauze heeft Cherelle langere weekenden opgeleverd. Mensen om mij heen die op een gezellig avondje veel wijn of bier dronken, waren de volgende ochtend niet zo fit als ik. Ik stond de volgende ochtend zonder problemen lekker op tijd op, legt ze uit. Een positief effect waar mensen in haar omgeving goed op reageren. In januari kon Cherelle haar vriend niet overtuigen om mee te doen. Maar hij begon er nu zelf over dat hij in februari een alcoholpauze wil doen.

40 dagen geen druppel

Durf jij het ook aan om je alcoholgebruik op pauze te zetten? Volgende week, 26 februari, start 40 dagen geen druppel. Als je meedoet, heeft Cherelle een goede tip voor je: zet geen bier en wijn koud in de koelkast!

Doe mee en meld je snel aan op IkPas